23 July 2011

Mons. Georg Ratzinger piše knjigu o svom bratu

Vatikanski Grad, 22. srpnja 2011. (VIS) - Stariji brat Benedikta XVI., mons. Georg Ratzinger, koji je do 1994. bio ravnatelj poznatoga katedralnog zbora u Regensburgu, završio je knjigu pod naslovom "Mein Bruder, der Papst" (Moj brat, Papa), napisanu u suradnji s njemačkim novinarom Michaelom Hesemannom.

Knjiga na 256 stranica, s četrdeset fotografija, sadrži sjećanja brata Svetoga Oca, kako ih je prenio Hesemannu u Regensburgu, ranije ove godine. Knjigu je objavila njemačka izdavačka kuća Herbig, i bit će u prodaji u knjižarama 12. rujna, uoči posjeta Njemačkoj Benedikta XVI.

Kulminirajući trenutak pripovijedanja je šezdeseta obljetnica svećeničkoga ređenja Georga i Josepha Ratzingera. Dvojica su braće zaređeni u Freisingu 29. lipnja 1951., i ove su godine proslavili svoju obljetnicu zajedno u Bazilici sv. Petra. Uspomene mons. Ratzingera, najbližega srodnika Svetoga Oca, idu do djetinjstva braće i govore o, između ostaloga, dozrijevanju Josephova svećeničkoga zvanja u krilu obitelji i godina koje su uslijedile u službi Crkve, prije nego što je izabran za papu.

No comments:

Post a Comment